Houtleeft, passie voor hout!

Embracing Nature

Print  Sitemap

Houtsoort: Cedrorana

Herkomst en duurzaamheid
Houtleeft importeert Cedrorana uit Zuid Amerika. Cedrorana wordt lokaal gebruikt voor constructiehout en de fabricage van triplex.

Uiterlijk en kenmerken
Cedrorana is een lichtroze tot lichtbruin verkleurende houtsoort met soms een goudkleurige glans. De vaten vormen vaak opvallende donkere lijnen op het houtoppervlak. De weefselstructuur is grof en de draad van het hout is golvend en recht met soms een kruisdraad. Verse Cedrorana heeft een onaangename geur die na droging echter verdwijnt. Het niet scherp begrensde smalle spint heeft een witgele tot rozegrijze kleur.

Diktematen
Houtleeft levert Cedrorana onder andere in de volgende diktematen: 26 / 52 / 65 / 80 / 105 mm en 65 / 72 mm gevingerlast. Neem voor andere maatvoeringen contact op met de specialisten van Houtleeft.

Lengtematen
Houtleeft levert Cedrorana onder andere in de volgende lengtematen: 1,85 / 2,15 / 2,45 / 2,75 / 3,05 / 3,35 / 3,65 / 4,00 / 4,3 / 4,6 / 4,9 / 6,0 m. Neem voor andere maatvoeringen contact op met de specialisten van Houtleeft.

Hoeveelheden
Houtleeft levert Cedrorana in zowel grote als kleine hoeveelheden in bundels van 2, 4, 6 en 8 lagen. Cedrorana is leverbaar in geschaafd fijnhout, ruw onbewerkt hout en houten producten. Bereken zelf uw hoeveelheden en lees hoe u eenvoudig de door u gewenste hoeveelheden kunt samenstellen.

Verwerking
Goed. Cedrorana laat zich prima bewerken. Er bestaat kans op een wollig oppervlak dat bij de juiste bewerkingshoek van 20-25° grotendeels kan worden voorkomen. Scherp gereedschap is voor een gladde afwerking een vereiste.

Kwaliteiten
Houtleeft levert al haar houtsoorten in verschillende kwaliteiten. Hout is een natuurproduct en daarom nooit hetzelfde. Iedere boom is tenslotte uniek en dat maakt iedere houten plank anders. Hout kenmerkt zich door een diversiteit aan tekeningen en kleuren. Zo zijn er planken te koop welke helemaal ‘foutvrij' zijn, maar hebben wij ook planken met mooie tekeningen of kwasten voor een robuuster uiterlijk. Een speciale tekening of kleur in het hout maakt houtsoorten gewild terwijl andere houtsoorten juist populair zijn vanwege hun consistente en harmonieuze uiterlijk. Door een afwijkende groei van de nerf, of de groei van takken aan de stam, komen afwijkende tekeningen voor. Dit zorgt ervoor dat planken zogenaamde kwasten of een gekleurde kern hebben. Dit verschilt per houtsoort.
De kleur van een houtsoort kan, afhankelijk van de groei-omstandigheden, verschillen vertonen tussen verschillende bomen binnen dezelfde soort. Er zijn zelfs kleurverschillen mogelijk binnen een boom. Onder de invloed van de zon en zuurstof kunnen planken verkleuren. Daarnaast verkleuren de meeste houtsoorten bij het afwerken. Een afwerking met olie of lak maakt een houten plank dieper van kleur.

Bent u op zoek naar hout voor een bepaalde toepassing? Laat u dan goed informeren door onze medewerkers. De sterkte van het hout is in veel gevallen erg belangrijk. Denkt u bijvoorbeeld aan hout voor trappen. Trappen moeten gemaakt worden van zeer sterke en taaie houtsoorten. Voor het gebruik van hout bij vloeren is het belangrijk dat hout niet teveel werkt onder de invloed van temperatuursverschillen.

Wilt u precies weten welke houtsoort in wat voor soort kwaliteit beschikbaar is, neem dan contact op met onze medewerkers. Wij informeren u graag over de verschillende kwaliteiten van onze houtsoorten. U bent ook welkom in onze showroom Loods 8 in Rucphen om de houtsoorten te bekijken en zelf te selecteren.

Neem voor meer informatie over de verschillende kwaliteiten van Cedrorana en andere houtsoorten en specialiteiten contact met ons op.

Producten
Gevelbekleding
• Gevingerlast onder KOMO

Toepassingen
Constructiehout
• Binnen- en Buitenbetimmering
Tafelbladen
Meubelen
Beeldhouw-, draai- en snijwerk
Muziekinstrumenten
Buitenhout
• Gevelbekleding
Trappen
Kozijnen, ramen en deuren
Lijstwerk

Houthandel Houtleeft

Bosstraat 46C
4704 RL Roosendaal
T 0165-34 00 81
E info@houtleeft.nl